Nieuws

Via deze rubriek kunt u (familie)nieuws delen met de andere leden van de familie Curvers. Stuur uw berichten door via de contactpagina dan zullen wij voor publicatie zorg dragen. Mogelijk dat we in de toekomst rechtstreekse plaatsing mogelijk maken.
Deze rubriek mag bovendien gebruikt worden om, door middel van het plaatsen van een oproep, weer in contact te komen met familieleden die u uit oog verloren bent. Wij zien uw reacties graag tegemoet!

 

Tren Curvers geboren.

Per vandaag, 11 januari 2017,  heeft de 12e generatie van de familie Curvers er weer een lid bij. Het is Tren Curvers, zoon van Sebastiaan Curvers en Linda Naus. Sebastiaan is de zoon van Chrit Curvers (IXg6) en kleinzoon van Harie Curvers (IXg).

Moeder en Tren maken het goed. We wensen het prille gezin heel veel geluk en gezondheid toe.

DSC_0462(geplaatst 11 januari 2017)

——————————————————————————————————-

Onbekende foto:

Al surfend op het internet vond Marianne Strato-Peeters, dochter van Tjeu Peeters en Door Curvers (zie VIIIe 5), een tot nu onbekende foto van haar met haar moeder. De foto is gemaakt vlak na de oorlog op een boot met de naam Loch Killisport die Marianne en moeder Door van Semarang naar Singapore bracht.

loch-killisport-2016-08-20-om-22-00-10Moeder Door Peeters-Curvers is de derde vrouw van links, zij kijkt naar de camera, met voor haar dochter Marianne.

Marianne, dank voor het delen van deze vondst.
(geplaatst 15 september 2016)

——————————————————————————————————-

Nieuwe aanwinsten:

Van ome Wil (IXh; Wiel van Curvers Lei van de Kanaalstraat) twee mooie oude zwart-wit foto’s gekregen voor het archief. Hartelijk dank hiervoor.

(geplaatst 12 mei 2016)

——————————————————————————————————–

Breaking news II: chapter logo opgedoken.

In aanvulling op onderstaand bericht: onze speciale onderzoeksreporter (AS te N) heeft het chapterlogo van het Curvers Chapter, met nazaten van Lepe Leo, uit Santfort weten te achterhalen.

CHAPTER CURVERSVeel dank hiervoor.  Een beloning voor de eerste foto van een chapter-lid met dit logo op de rug…….

(geplaatst 6 april 2016)

Breaking news: Bandido’s president geïnspireerd door Kanaalcrossers.

Onlangs gaf Harrie Ramakers, president van de Limburgse tak van motorbende de Bandidos, een zeldzaam inzicht in zijn motivatie om leiding te geven aan een club van motorduivels in het zuiden.
Hij geeft aan te zijn geïnspireerd door verhalen van een ver familielid, Wullem Ramakers, uit het Midden-Limburgse Santfort. Wullem was getrouwd met Beth Curvers en woonden aan de kanaaldijk in Santfort naast hun (schoon)broer Leo Curvers. Laat nou deze Leo Curvers aan het hoofd staan van een gezin met “motorliefhebbers” die de hele omgeving onveilig maakten.

De redactie van deze website is er in geslaagd een foto uit deze onbekende episode op te sporen.

motorclub de Kanaalcrossers

Van links naar rechts:
Hippe Harie, maakte vooral de noordzijde van het kanaal (vooral de omgeving van Kelpen en Oler) onveilig. Berucht vanwege zijn geheime wapen: zijn charme.
Witte Willie, zo genoemd vanwege zijn uniform. Wiel, zo heet hij eigenlijk, was namelijk matroos bij de Nederlandse marine. Witte Willie opereerde over het algemeen al wat verder van huis en onderhield de connecties overzee.
Linke Leo, Leo junior, alias Leger Leo. Ging met zijn motor door “kappes en tabak” en maakte carrière bij de landmacht wat hij handig als dekmantel gebruikte.
Lepe Leo. Leo senior. De nestor van de familieclan, vader van zijn zonen en al vroeg in het buitenland, vooral Duitsland, actief. Lepe Leo is de genius achter en leider van de motorclub die ook wel bekend stond als de Kanaalcrossers.
Militaire Matje, troonopvolger van Lepe Leo en als verbindingsman bij de landmacht kwam hij door heel Nederland; een ideale camouflage voor allerlei duistere praktijken.
Niet op deze foto staat Stille Sjeng. Deze harde werker was voor een opdracht onderweg.

Uit goed ingelichte bronnen, die om bekende redenen anoniem willen blijven, hebben we vernomen dat het Curvers Chapter, met nazaten van Lepe Leo, nog steeds een latent bestaan kent……

(geplaatst 1 april 2016)

———————————————————————————————————–

Flo Curvers viert binnenkort haar eerste verjaardag!

Ook Flo (Catharina Elisabeth) Curvers, dochter van Marion en Michiel Curvers wordt binnenkort alweer een jaar oud, en wel op 26  september as.  Michiel is de zoon van Math van Harie Curvers ((IXg) en Ineke Hoogeveen. Flo maakt deel uit van de twaalfde generatie “Curversen” en is een zusje van Mauri en Zino.  We wensen Flo nog vele levensjaren toe. (en Ineke en Math veel energie met al die kleinkinderen.) 

(geplaatst 21 september 2015)

————————————————————————————————————

Raf Curvers alweer bijna een jaar oud!!

Raf Curvers, zoon van Peggy en Jeroen Curvers, wordt 23 juli alweer een jaar oud. Door een fout van de redactie is de geboorte niet eerder op de website gemeld. Dus met het schaamrood op de kaken de oprechte excuses en bij deze rechtgezet. Raf Hermanus Matheus werd op 23 juli 2014 geboren en is de zoon van Peggy en Jeroen Curvers. Jeroen is de zoon van Math van Harie Curvers ((IXg) en Ineke Hoogeveen. Raf maakt deel uit van de twaalfde generatie “Curversen” en is een broertje van Kane en Vive*.

Raf Curvers

We wensen de kleine Raf heel veel gezondheid toe!!

(Geplaatst 12 juli 2015.)

———————————————————————————————————

Lot Curvers geboren !

Per zaterdag 20 september 2014 is er weer een telg (de 12e generatie) aan de familie Curvers toegevoegd. Het is Lot Curvers, dochter van Roy Curvers en Paula Kuipers en een zusje van Noek. Roy is de zoon van Lei Curvers (IXg1) en kleinzoon van Harie Curvers (IXg).

Moeder, Noek en Lot maken het goed. We wensen het prille gezin heel veel geluk en gezondheid toe en Roy veel sterkte in een gezin vol vrouwen.

(geplaatst 26 september 2014)

———————————————————————————————————–

Heden heb ik met bijzondere interesse uw website bezocht en bestudeerd. Als een van de nazaten van Stephanus Curvers wil ik mijn grote waardering en dank uitspreken voor het vele werk dat u heeft verricht om de stamboom van de Itterse tak van de familie Curvers zo uitvoerig op te tekenen. Mogelijk heb ik nog enkele aanvullingen cq vragen op opmerkingen waar u wellicht iets mee kunt.

Richard de Boer, nazaat van Godefridus Curvers (VIIIb)

(Geplaatst 22 september 2013)

———————————————————————————————————–

Van Peter van Rijdt ontvingen we een hele mooie foto van een zestal schutters van St. Anna Santfort !!!!!! Zie Schutterij St Anna.

(geplaatst 26 april 2013)

———————————————————————————————————-

Allereerst mijn complimenten voor deze mooie site. Dat moet heel veel werk zijn geweest om dat allemaal uit te zoeken!  Maar ik wil wel attenderen op een foutje vwb de geboorte datum van mijn moeder, Tiny Caris. Ze is geboren op 6 maart en niet op 22 maart 1922 ( te Tungelroy trouwens).

Hans Curvers, zoon van Frens Curvers (IXd).

Hans, je hebt helemaal gelijk. Het foutje is inmiddels aangepast.

(geplaatst 18 april 2013)

—————————————————————————————————

Fotogalerij aangepast.

Ad Sniekers (Ad van Ann en Dolf vanne Koaleboer) heeft enkele oude, beschadigde en gekreukte foto’s bewerkt. De resulaten zijn al te zien in de fotogalerij. Wellicht dat er nog meer volgen. Met vaardige hand (lees muis) zorgt Ad voor een Extreme Make-over. Ad bedankt voor je medewerking. Een voorbeeld ziet u hieronder.

 

 

 

Er zijn ook weer enkele mooie foto’s toegevoegd aan de fotogalerij. Dank aan de inzenders; Ad en Har Sniekers.

(geplaatst 31 januari 2013)

———————————————————————————————————-

Achtergrond artikel van het echtpaar Peeters-Curvers.

Met belangrijke ondersteuning van Marianne Strato-Peeters is getracht de periode dat Tjeu Peeters en Door Curvers (VIIIe5) in Indië verbleven kort te schetsen. Deze periode is niet alleen traumatisch voor de Nederlandse geschiedenis maar ook voor velen die deze periode  mee moesten maken. Deze emoties en angsten zijn onmogelijk in een artikel te vangen.

(Geplaatst 19 oktober 2012)

———————————————————————————————————–

Noek Curvers geboren !

Op woensdag 4 april 2012 is de jongste telg (de 12e generatie) van de familie Curvers geboren. Het is Noek Curvers, dochter van Roy Curvers en Paula Kuipers. Roy is de zoon van Lei Curvers (IXg1) en kleinzoon van Harie Curvers (IXg).

Moeder en kind (en Roy) maken het goed. We wensen het prille gezin heel veel geluk en gezondheid toe.

(Geplaats 6 april 2012.)

————————————————————————————————————

Nogmaals bedankt voor de leuke momenten als je op de site zit te kijken.

Yvonne Curvers, (dochter van Leo Curvers (IXi))

(geplaatst 4 maart 2012)

————————————————————————————————————

Zojuist heb ik uw website over de familie Curvers bezocht. De laatste tijd heb ik veel info zitten zoeken over deze familie (en via “www.genlias.nl” gevonden tot en met het gezin Curvers-Kollarding) om aan een eigen familiestamboom te werken. De reden is dat mijn overgrootmoeder Maria Catharina Curvers was. Ze is inderdaad overleden in 1920, nl. op 7 april. Ze was de moeder van mijn grootvader Herman Van Minsel. Haar echtgenoot was vrij jong overleden in 1899. Mijn opa was toen 5 jaar. Volgens mijn opa leek mijn moeder heel goed op haar grootmoeder.

Roel Bergers, Antwerpen

(geplaatst 9 februari 2012)

————————————————————————————————————

De jongste telg in de familie is Kane Curvers!

Kane, Matheus, Hermanus werd op 22 december 2011 geboren en is de zoon van Peggy en Jeroen Curvers. Jeroen is de zoon van Math van Harie Curvers ((IXg). Kane maakt deel uit  van de twaalfde generatie “Curversen”.

We feliciteren de gelukkige ouders en wensen Kane heel veel gezondheid toe!!

(geplaatst 10 januari 2012)

————————————————————————————————————

Proficiat met het tot stand brengen van deze site.
Heb er vluchtig doorheen gebladerd, gezien het late tijdstip.
Zal de komende tijd zeker meer aandacht aan de site besteden en mogelijk ook
copy leveren aan jou. Nu alvast twee foto’s die ik digitaal had opgeslagen.
Ongetwijfeld zal er meer copy aangeleverd worden door de familie Curvers.

Groetjes Ad Sniekers (Zoon van Dolf Sniekers en Anna Curvers, kleinzoon van Leonardus Curvers en Anna Henderickx (VIIIe)).

————————————————————————————————————-

Ten eerste mijn complimenten over de nieuwe site over de familie Curvers die je opgezet hebt, super.
Ik heb de de site aandachtig door gelezen. Maar ik heb ook een foutje ontdekt over de naam Schepens van mijn moeders kant, kijk even naar onderstaande tekst.

IXe. Peter Gerardus Wilhelmus (Wiel) CURVERS, zoon van Hubertus Johannes (Jan) CURVERS (VIIId) en Gertrudis Maria GEENEN, geboren te Hunsel, ………… Trouwt met Gerda SCHEPENS, dochter van Peter Henricus Cornelis Schepers en Dymphina Jaecken.
De naam Gerda Schepens en Peter Henricus Cornelis Schepers  zal mogelijk Schepens moeten zijn om de site zo origineel  te maken .

Nogmaals verder ziet de site er uitstekend uit.
Met vriendelijke groet Thieu Curvers (zoon van Wiel (IXe), kleinzoon van Jan Curvers (VIIId)).

————————————————————————————————————-

Nu al mag ik je gelukwensen met de geboorte van een “mooi kindje”.
De komende periode zal ik met regelmaat op de site “duiken” en je evt. op de
hoogte brengen van mijn bevindingen.

Wim Ramakers (kleinzoon van Wulm Ramakers en Beth Curvers (VIIe1)).