Familie Curvers | Carla Curvers 1951-2011
203
page-template-default,page,page-id-203,page-child,parent-pageid-11,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

Carla Curvers 1951-2011

Carla Curvers (IXi1) is geboren te Velsen‑Noord op 10 december 1951, overleden te Nieuwegein op 23 februari 2011 en aldaar gecremeerd op 1 maart. (dochter van Mathias Johannes (Math) Curvers (IXi) en Dymphina Petronella Adriana (Diny) de Jong ) Ze was partner van Geert Nova.

 

Na haar installatie als wethouder van Nieuwegein geeft Carla via de site van de gemeente Nieuwegein zelf een korte samenvatting van haar leven.

 

“In IJmuiden ben ik geboren en binnen het jaar verhuisden we naar Den Haag, niet ver van Scheveningen. In Den Haag volgde ik de middelbare school en studeerde daarna af aan de katholieke Sociale Academie met de specialisatie jongerenwerk. Ik verhuisde naar Zeist en ging ik aan het werk op de beleidsafdeling van de gemeente Bunnik… Ik heb in Bunnik gewerkt aan de decentralisatie van het welzijnsbeleid. Via buurthuizen in Utrecht en IJsselstein ben ik bij de Stichting Kultureel Werk Nieuwegein gekomen. Naast het projectleiderschap heb ik me ingezet in het jongerenwerk, kinderwerk en vrouwenwerk. Ik ben 28 jaar geleden in Nieuwegein gaan wonen. Aan de VU in Amsterdam heb ik tussentijds de studie politicologie  Bestuur en Beleid gevolgd en ben ik afgestudeerd op emancipatiebeleid. Ik was al vroeg lid van de PvdA omdat ik vond dat zo weinig vrouwen politiek actief waren. Tien jaar in de raad van Nieuwegein (i.c. tot januari 2004), twee jaar er uit gegaan vanwege onverenigbaarheid van functies, fractievoorzitter geweest en nu voor de eerste keer wethouder. (Voor de PvdA met in haar portefeuille sport; ruimtelijke ordening; volkshuisvesting; bouw- en woningtoezicht; systematiek wijkgericht werken; Welzijn ) … In mijn vrije tijd ben ik te vinden in Zeeland. De zee trekt nog altijd, ik heb een caravan vlak bij zee. Dat geeft ruimte en rust. Verder lees ik graag boeken. Een goede thriller of over andere culturen…..”

Carla Curvers

Carla is wethouder voor één termijn, van 2006 tot 2010. Carla staat bekend als een bevlogen en toegankelijk bestuurder. Met tomeloze passie en inzet zet zij zich jarenlang in voor de stad Nieuwegein. Ze is als wethouder vaak de verbindende factor tussen de verschillende partijen. Ze is sterk in het bij elkaar brengen van mensen, ze kan goed luisteren naar de beweegredenen van eenieder om uiteindelijk een gezamenlijk doel te bereiken.

 

<< terug