Familie Curvers | Breaking news: Bandido’s president geïnspireerd door Kanaalcrossers
21196
post-template-default,single,single-post,postid-21196,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

Breaking news: Bandido’s president geïnspireerd door Kanaalcrossers

Breaking news: Bandido’s president geïnspireerd door Kanaalcrossers

Onlangs gaf Harrie Ramakers, president van de Limburgse tak van motorbende de Bandidos, een zeldzaam inzicht in zijn motivatie om leiding te geven aan een club van motorduivels in het zuiden.
Hij geeft aan te zijn geïnspireerd door verhalen van een ver familielid, Wullem Ramakers, uit het Midden-Limburgse Santfort. Wullem was getrouwd met Beth Curvers en woonden aan de kanaaldijk in Santfort naast hun (schoon)broer Leo Curvers. Laat nou deze Leo Curvers aan het hoofd staan van een gezin met “motorliefhebbers” die de hele omgeving onveilig maakten.

De redactie van deze website is er in geslaagd een foto uit deze onbekende episode op te sporen.

motorclub de Kanaalcrossers

Van links naar rechts:
Hippe Harie, maakte vooral de noordzijde van het kanaal (vooral de omgeving van Kelpen en Oler) onveilig. Berucht vanwege zijn geheime wapen: zijn charme.
Witte Willie, zo genoemd vanwege zijn uniform. Wiel, zo heet hij eigenlijk, was namelijk matroos bij de Nederlandse marine. Witte Willie opereerde over het algemeen al wat verder van huis en onderhield de connecties overzee.
Linke Leo, Leo junior, alias Leger Leo. Ging met zijn motor door “kappes en tabak” en maakte carrière bij de landmacht wat hij handig als dekmantel gebruikte.
Lepe Leo. Leo senior. De nestor van de familieclan, vader van zijn zonen en al vroeg in het buitenland, vooral Duitsland, actief. Lepe Leo is de genius achter en leider van de motorclub die ook wel bekend stond als de Kanaalcrossers.
Militaire Matje, troonopvolger van Lepe Leo en als verbindingsman bij de landmacht kwam hij door heel Nederland; een ideale camouflage voor allerlei duistere praktijken.
Niet op deze foto staat Stille Sjeng. Deze harde werker was voor een opdracht onderweg.

Uit goed ingelichte bronnen, die om bekende redenen anoniem willen blijven, hebben we vernomen dat het Curvers Chapter, met nazaten van Lepe Leo, nog steeds een latent bestaan kent……

2 Comments
 • Yvonne Curvers

  13/05/2018 at 22:12 Beantwoorden

  Super mooie foto.

  • chritcurvers

   02/06/2018 at 21:58 Beantwoorden

   Dank je Yvonne. Welkom weer op onze site.

Post a Comment